Sertifikovani hipnotizer - najčešća pitanja

 
Pitanja o kursu


P: Nemam iskustva kao hipnotiozer, da li vi tvrdite da ćete me u potpunosti pripremiti za bavljenjem hipnozom?
O: Da. Mnogi programi se prosto trude da od hipnoze naprave nešto što ona nije. Neko će vam reći da je potrebno da učite određeni broj sati ili čak godina, međutim, iskustvo je pokazalo da se osnovni principi hipnoze mogu naučiti za veoma kratko vreme.

P: Da li ovaj kurs uči hipnozu ili samo-hipnozu?
O: Ovaj kurs vas uči hipnozu, tako da možete da hipnotišete druge osobe. Samim tim bićete sposobni da primenite naučeno i na sebi, ukoliko želite da primenjujete samo-hipnozu.

P: Na koji način je kurs organizovan?
O: Kurs je osmišljen kao program samostalnog učenja, 100% se odvija onlajn (preko interneta), a sva korespodencija se odvija putem emaila ili kroz forum u okviru onlajn trening centra. U okviru i na kraju samog kursa vas očekuju:

P: Koliko modula i ispita sačinjavaju ovaj kurs i koliko vremena je potrebno da se savlada?
O: Kurs se sastoji od 7 modula sa lekcijama i 8. modula, kao završnog ispita. Generalno smatramo da je potrebno da prođe minimum nedelju dana između dva modula, ali slobodni ste da sami sebi odredite ritam. Moduli 2-7 sadrže domaće zadatke koji se moraju kompletirati kao sastavni deo završnog ispita.

P: Iz čega se sastoji završni ispit i koliko vremena je na raspolaganju za njegovo rešavanje?
O: Finalni ispit se sastoji iz 10-15 pitanja. Imate dovoljno vremena za njegovo rešavanje i možete se koristiti svim dostupnim materijalima.

P: Nakon kompletiranja kursa, koliko vremena je potrebno da dobijem finalni rezultat?
O: Do sedam dana.

P: Ukoliko želim da kompletiram kurs za manje od 7 nedelja ili mi treba više od godinu dana, da li je to moguće?
O: 7 nedelja je predloženi minimalni period i u principu bi bilo moguće završiti i ranije, tako što biste uradili i poslali sve zadatke. Međutim, ovo trenutno nije dozvoljeno, a kada bude moguće, biće objavljeno na ovoj stranici. Ukoliko vam je potrebno više od godinu dana, pošaljite nam dopis sa zahtevom i obrazloženjem. Produženja iz opravdanih razloga su uvek moguća.

P: Video sam da neki programi traju i po 300 i više sati. Ovaj trening je daleko kraći. Da li je podjednako dobar kao i ti drugi programi?
O: Naravno! Da budemo precizniji, programi kao naši su daleko efektniji i daju bolje rezultate od navedenih programa. Većina dugotrajnih programa uzaludno troše vaše vreme, zatrpavajući vas istorijatom i čak učeći vas procedurama koje su generalno rezervisane za obučene psihijatre i psihoterapeute. Ovakvi programi ne samo da troše vaše vreme, već troše i vaš novac.
 

Pitanja o sertifikatu


P: Da li ću biti propisno obučen ukoliko pohađam onlajn trening?
O: Idealan trening podrazumeva učionicu i prisutnog instruktora. Međutim, takvi kursevi su obično preskupi i nisu svakom pristupačni i iz tog razloga su se mnoge institucije okrenule onlajn treningu. Čak i vodeći univerziteti, kao što su Kolumbija, Harvard, ili Jejl nude onlajn nastavu.

P: Da li je ovaj trening dovoljan da se bavim hipnozom u mojoj državi?
O: I da i ne. U mnogim zemljama hipnoza je neuređeno područje i naš sertifikat je sasvim dovoljan da se bavite hipnozom. Ukoliko niste sigurni, savetujemo vam da se raspitate da li postoje dodatni preduslovi, u skladu sa zakonima u vašoj zemlji.

P: Kako će glasiti moja titula kada kompletiram ovaj kurs?
O: Bićete Sertifikovani Hipnotizer

P: Koja organizacija garantuje moju diplomu i sertifikuje moju obuku?
O: Američki Savez Hipnotizera.

P: Da li je ovaj sertifikat priznaje neki univerzitet?
O: Iako se ovaj program trenutno predaje na nekoliko univerziteta u SAD, nije nam poznato da neki univerzitet daje posebne beneficije.
 

Pitanja o diplomi


P: Da li ću dobiti potvrdu ili sertifikat?

O: Po završetku našeg programa dobićete sertifikat, koji sa ponosom možete da istaknete pred vašim klijentima.

P: Kako izgleda sertifikat?
O: Kliknite ovde da pogledate primer sertifikata.

P: Kada ću dobiti sertifikat?
O: Sertifikat se dobija po uspešno završenom i položenom kursu. Računajte da je potrebno do 30 dana po završetku kursa, da vam sertifikat stigne na kućnu adresu.

P: Da li se izdavanje sertifikata posebno plaća?

O: Ne, izdavanje i slanje sertifikata je uračunato u cenu.
 

Generalna pitanja


P: Koliko moram da imam godina da bih pohađao kurs hipnoze?
O: Minimum 18.

P: Da li moram da imam određen stepen studija da bih se bavio hipnozom?
O: Hipnoza je neregulisana ili samo-regulisana oblast u većini zemalja, tako da je u njima ovaj program sasvim dovoljan da bi se bavilo hipnozom.

P: Ja sam početnik, bez prethodnog iskustva sa hipnozom. Da li će me ovaj program zaista naučiti sve što mi je potrebno, od samih osnova?
O: Da. Ovaj program je kompletan i naučiće vas sve što vam je potrebno da postanete sertifikovani hipnotizer i da započnete sa sopstvenom praksom.

P: Da li se tehnike Eroksonijan hipnoze uče na ovom kursu?
O: Ne, ali u našem izdanju se na nalazi i e-knjiga pod nazivom TEHNIKE PODSVESNE KOMUNIKACIJE, koja će vas naučiti najbitnijim veštinama prikrivene i konverzacione hipnoze.

P: Da li je moguće ovaj kurs odslušati i na klasičan način, u učionici, uživo sa predavačem?
O: Da. U pripremi je i ponuda za klasičan kurs. Kada bude spremna i u ponudi, informacije o tome ćete naći na ovom websajtu.


prijavite se za kurs


Objavite na FaceBooku

Kursevi u ponudi

Linkovi

Partneri

New Era je član Američke Asocijacije Hipnotizera